A tésztához: 1 kg liszt, 3 dkg élesztő, 1 sütőpor, 1 csipet só, 2 db 175 g-os tejföl, 20 dkg cukor, 37 dkg margarin, 2 tojás, 1 dl tej.
Töltelék: 50 dkg darált dió, 15 dkg cukor, meggy lekvár.
Tetejére: 2 tortabevonó.
Az élesztőt kevés tejben futtasd fel, majd gyúrd össze a többi hozzávalóval. Oszd el három egyenlő részre. Letakarva pihentesd 15 percet. Addig összekeverheted a darált diót és a cukrot. Egy 30 x 40 cm-es tepsit kenj ki vékonyan margarinnal, nyújtsd ki az egyik tésztát,és terítsd el a tepsi alján. Kend meg lekvárral, és szórd meg a diós cukros keverékkel felével. Erre terítsd a következő kinyújtott tésztát, kend meg lekvárral, majd szórd rá a diós cukros keverék másik felét. Erre jön az utolsó kinyújtott tészta. Villával kicsit szurkáld meg. Előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsül. Ha kihűlt olvaszd a tetejére a tortabevonót.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Töltelék: 1.5 kg alma, 15 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé, őrölt fahéj.
A tésztához: 50 dkg liszt, 2 evőkanál fagyos zsír, 1 cs sütőpor, 25 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliáscukor és annyi tej, hogy a tészta könnyen dolgozható legyen.
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihülni. Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházát és reszeld le. Add hozzá a cukrot, citromlét és párold addig míg a leve elfő.Keverj hozzá kevés fahéjat és tedd félre hülni.
A tésztája nagyon egyszerű, csak keverd össze a hozzávalókat, annyi tejet adj hozzá, hogy könnyen kezelhető legyen. Vágd ketté a tésztát