A tésztához:25 dkg margarin, 3 ek méz, 4 tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 ek olaj, 1,5 kk szódabikarbóna.
A krémhez: 20 dkg búzadara, 1 l tej, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 1 vaníliás pudingpor, 4 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, baracklekvár.
Egy hőálló tálban keverd össze a margarint, tojást, mézet, cukrot, és a szódabikarbónát. Tegyél fel kevés vizet egy fazékban forrni, amin biztonságosan megáll a tálad. Addig keverd, míg minden elolvad, szép sima masszát fogsz kapni. Vedd le a tálat, keverd hozzá óvatosan a lisztet, és hagyd kihűlni.
Oszd három részre a tésztát, nyújtsd ki őket gáztepsi méretűre, majd egyenként süsd meg, kb. 5-6 perc. Amíg a tésztalapok hűlnek készítsd el a krémet.
7 dl tejet tegyél fel forrni, adj hozzá 5 dkg cukrot, és főzd meg benne a búzadarát. A puding port keverd el 10 dkg cukorral, 2 tojással, keverd a tejbegrízbe és főzd még pár percig. Amíg a krém hű, keverd krémesre a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverd a kihűlt krémbe.
Most már jöhet a töltés. Az első lapot kend meg a tejbegrízes krém felével, erre jöhet egy kis baracklekvár, tedd rá a következő tészta lapot, kend meg a maradék krémmel, egy kis lekvár, majd az utolsó lap. Tetejére készíthetsz csokimázat is vagy olvaszthatsz rá tortabevonót.
Legjobb másnap szeletelni, hogy a tészta puhulni tudjon.