Smarni

Ez az oldal tulajdonképpen, nagylányomnak és saját magamnak készül, így próbálom megmenteni azokat a kedves recepteket amik egy öreg szakácskönyv lapjai között, apró kis cetliken lapulnak.

dsc00078.jpg                                                                                   

                         Mézes krémes

A tésztához:25 dkg margarin, 3 ek méz, 4 tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 ek olaj, 1,5 kk szódabikarbóna.

A krémhez: 20 dkg búzadara, 1 l tej, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 1 vaníliás pudingpor, 4 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, baracklekvár.

Egy hőálló tálban keverd össze a margarint,  tojást,  mézet, cukrot, és a szódabikarbónát. Tegyél fel kevés vizet egy fazékban forrni, amin biztonságosan megáll a tálad. Addig keverd, míg minden elolvad, szép sima masszát fogsz kapni. Vedd le a tálat, keverd hozzá óvatosan a lisztet, és hagyd kihűlni.

Oszd három részre a tésztát, nyújtsd ki őket gáztepsi méretűre, majd egyenként süsd meg, kb. 5-6 perc. Amíg a tésztalapok hűlnek készítsd el a krémet.

7 dl tejet tegyél fel forrni, adj hozzá 5 dkg cukrot, és főzd meg benne a búzadarát. A puding port keverd el 10 dkg cukorral, 2 tojással, keverd a tejbegrízbe és főzd még pár percig. Amíg a krém hű, keverd krémesre a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverd a kihűlt krémbe.

Most már jöhet a töltés. Az első lapot kend meg a tejbegrízes krém felével, erre jöhet egy kis baracklekvár, tedd rá a következő tészta lapot, kend meg a maradék krémmel, egy kis lekvár, majd az utolsó lap. Tetejére készíthetsz csokimázat is vagy olvaszthatsz rá tortabevonót.

Legjobb másnap szeletelni, hogy a tészta puhulni tudjon.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 14
Havi: 57
Össz.: 22 966

Látogatottság növelés
Oldal: Krémes sütik
Smarni - © 2008 - 2024 - smarni.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »